Recenzja: Majonez stołowy Kętrzyński | CredoPr
Hej ☺ Dziś recenzja Majonezu Kętrzyńskiego ☺
Otrzymałam go dzięki współpracy z CREDO PR
Dostępność: W okolicy Warmii i Mazur
Pojemność: 280 g
Cena: ok. 3,70 zł
Olej roślinny rzepakowy 64%, Woda, Musztarda (Ocet spirytusowy, Gorczyca, Sól, Ekstrakt przypraw), Żółtka jaj 6%, Cukier, Substancje Zagęszczające: Guma guar, Guma ksantanowa.
Bez konserwantów.
„Kultowa kampania” polskiego Majonezu Kętrzyńskiego
Prawdę mówiąc nigdy wcześniej nie spotkałam się z tym majonezem w żadnym sklepie -dlaczego ?
Odpowiedź na to pytanie znalazłam w Internecie - otóż sprzedawany jest tylko w rejonach Warmii i Mazur. Jest to dla mnie troszkę dziwne, ale jest to firma z 50 letnią tradycją!
Jak większość majonezów znajduje się w szklanym słoiku.
Konsystencja różni się od innych majonezów, ponieważ jest ona bardziej płynna, co ułatwia rozprowadzanie go w sałatkach.
Smak odbiega od tych pospolitych, ponieważ mocno wyczuwalny jest ocet.
Świetnie smakuje z sałatką, kanapkami i jajami.
+ Niska cena
+ Polska tradycja
+ Konsystencja
+ Dużo różnych wielkości słoika
+ Wyrazisty smak
- Dostępny tylko w części kraju
KOLOR: Jasny beżowy
SMAK: Wyrazisty (wyczuwalny ocet)
ZAPACH: Jak każdy majonez
KONSYSTENCJA: Kremowa, dość rzadka (jak na majonez)
Też kiedyś miałam możliwość go testować i bardzo mi smakował . Niestety u mnie nie jest dostępny ;(.
OdpowiedzUsuńpierwszy raz słyszę o takim majonezie:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńto chyba tylko lokalny produkt bo też pierwszy raz widzę go na oczy
OdpowiedzUsuń